tulpanens dag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
tulpanens dag
 
tulpanens dag innebär att lökarna är färdiga för vår
vilan är klar och växtkraften är redo
dags att ge sig ut
ut i solen
dags att sträcka gröna stjälkar mot skyn
resa sig
upp
blomma
 
 
jag provar att göra detsamma
ett litet steg i taget
tittar ut, slutar gömma mig
försöker sträcka på mig och tänka att jag klarar det
tänker att jag är redo nu
böjer, reser, böjer, reser
 
Hoppas på en ljus och stark vår.
 
Hoppas på att få blomma igen.
 
Kram
Malin

nytt år med Daily Journal

 
 
 
 
 
 
 
Så kom äntligen paketet från australien i lådan.
Som vanligt så värd att vänta på.
Älskar känslan av att börja om, börja på nytt.
Rena oskrivna blad.
 
 
 
 
 
 
Daily Journal 2018 från Frankie press.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Har avslutat 2017 som var ett ganska tufft år.
Är fortfarande inte återställd och har gissningsvis en lång väg att gå för att hitta balans i livet igen. Om jag nu ska sträva efter balans. Kanske jag skulle må mycket bättre om jag accepterade varje dag för det den gav, oavsett.
 
Har i alla fall bestämt mig för att sluta "simma i för hårt vatten, med halsen sträckt uppåt, kämpande för att hålla näsan över vattenytan för att få luft". Det är jag så klar med. Det är omöjligt att se det som behöver ses runt omkring då. Det är omöjligt att njuta något då. Det är omöjligt att hjälpa och se andra människor då. Så vad är det för vits att försöka vara duktig, när det bara blir dåligt för sig själv och dem som betyder något?
 
 
Men nu är det dags att påbörja ett nytt år i ny kalender.
 
Det apelsinfärgade omslaget är verkligen inte min favoritfärg och jag blev lite besviken först... Förra årets var ju så vacker. Men, jag tycker redan om den och tycker den känns glad och mjuk på samma gång. Som om den vill ge mig all energi den kan med sin färg ;)
 
"Varje sida är som ett litet konstverk i sig och gör vardagen lite vackrare. Det här är nämligen inte vilken kalender som helst. Frankie Daily Journal är fylld av illustrationer på sirliga blommor och färgglada prickar, klistermärken med små gulliga figurer på och inköpslistor man kan riva ut. Som vanligt sött inbunden i tyg och med ljuvliga dekorationer med prickar, vackra blommor, ränder och söta figurer och längst bak i boken hittar du lite ljuvliga godsaker som klisterlappar, namnlappar, små noteringslappar och annat finfint som extra plus i kanten."
 
 
Nu ska jag gå ner till de mina. Jag tog just ut grötbullar ur ugnen och Hannes sitter vid pianot och spelar så hela huset fylls av härlig musik och ljuvlig doft.
 
Önskar er en fin kväll!!!
 
Kram
Malin
 

RSS 2.0