lite på ytanHej!
Kikade in på bloggen och upptäckte att det var tre månader sedan jag var inne här... 
Till er som fortfarande kikar in här ibland tänkte jag försöka berätta lite om vad jag gjort dessa månader. 
Men det blir som bilden:
-ovanför, lite på utan, utan möjlighet att visa några detaljer. 

I somras blev vi kontaktfamilj. Våra barn har ju nu bivit så stora (ja äldsta sonen har ju till och med flyttat hemifrån) att vi kände att nu kunde vi göra något som vi alltid känt att vi vill göra. Detta innebar att varannan helg hade vi ett barn hos oss. 

Så fick vi på höstlovet frågan om vi ville bli familjehem, alltså ha ett barn boende hos oss en tid framåt på heltid. Vi sa ja till detta, så nu har vi ett yngre barn hos oss. Detta gör bland annat att det inte finns så mycket tid för att till exempel blogga.

Däremot blir det legobygge, yatzyspel, pulkaåkning, skridskoåkning mm. 
Igår var vi på upplevelsedsg i Skövde och hade en fantastisk dag :) 
  
På sidan familjehem.se står det så här om att bli familjehem: 

Det finns stora skillnader i att vara familjehem mot att vara en ”vanlig” familj. Som familjehem tar man emot ett okänt barn eller ungdom till sin familj. Man öppnar också sitt hem för insyn och granskning av socialtjänst och barnets biologiska nätverk. Det kan innebära utmaningar som man kanske inte hade räknat med, ibland kanske man tvivlar på om man verkligen klarar av det. Barn som placeras i familjehem har ofta större behov än de ”egna” barnen, på grund av de upplevelser de har bakom sig och att de blivit separerade från sina föräldrar. Det kan vara tufft och tålamodsprövande att som familjehem möta och ta hand om allt detta, men många vittnar om att det samtidigt ger mycket glädje och tillfredsställelse.


Önskar er alla en fin dag!
Kram
Malin 

RSS 2.0