vegetarisk curry

 
 
 
 
 
Lagade en fantastiskt god vegetarisk cyrry tillsammans med sonen igår.
 
 
 
 
Vi gjorde dubbel sats och hade halva med bara grönsaker för oss som vill äte vegetariskt, halva med kyckling för de som föredrar kött, eller vill blanda.
 
Recept:
Först körde vi en lök, 3 vitlöksklyftor, en bit (ca 2,5 cm) ingeföra och två gröna urkärnade chilifrukter till en slät pasta som vi stekte några minuter i lite olja.
Därefter tillsatte vi en tsk gurkmeja, en tsk koriander och en tsk spiskummin och stekte lite till.
Till detta ska det vara ca ett kilo blandade grönsaker. Vi tog morötter, broccoli, zuccini och ett paket kikärtor.
Sedan hällde vi i 200g kokosmjölk, en grönsaksbuljong och lite thailändsk fisksås. Vi kokade allt tills grönsakerna mjuknat, men har lite krispighet kvar.
Curryn serverade vi med jasminris och lite färsk koriander.
 
 
 
 
Det blev fantastiskt gott!
 
 
 
Kram
Malin

Kommentarer
Postat av: Villa Freja

Så smarrigt. Föredrar att äta mycket grönsaker och gärna helt vegetariskt minst en gång i veckan. Mest grönsaker på tallriken och så en liten bit kyckling, kött eller fisk.
Kram.

2014-07-14 @ 15:17:34
URL: http://villa-freja.se
Postat av: Johanna

Sjukt bra blogg!! :D

2014-07-14 @ 21:52:13
URL: http://nattstad.se/pilotfru
Postat av: Majas bekännelser

Åh det såg smarrigt ut! Jag brukar göra grytan helt vegetarisk och steka lite kycklingbitar vid sidan av, som sedan de som vill kan strö över grytan. Så blir liksom grunden vegetarisk. Lät väldigt gott med fisksås i, det får vi testa nästa gång.
Kram Maja

2014-07-28 @ 08:29:13
URL: http://majasbekannelser.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0