Lavendelsås

 
 
 
 
 
 
 
"På väldoft skulle jag kanske bli rik om jag hade en liten lavendelfabrik, där påsar av blommor stoppades fulla och jag finge hjälp av Inga och Ulla. Sen säljer vi påsar med ljuvliga dofter att lägga i lådor bland linnen och kofter" (Från Majas Alfabet av Lena Andersson)
 
Om lena hade smakat lavendelsås är jag säker på att versen sett annorlunda ut...
Då hade den slutat med att lavendeln också skulle bli ljuvlig lavendelsås.
 
 
Det kan låta lite krabbligt om man bara vispat vaniljvisp tidigare,
men det är inte svårt och värt varenda visptag.
 
 
 Så här gör du:
Vispa först 5 äggulor, 1,5 dl socker och 0,75 dl majsstärkelse. 
Koka upp 5 dl mjölk med 2-3 lavendelblommor.
Fiska upp blommorna och rör sedan ner ägguleblandningen i lavendelmjölken. den ska tjockna, men inte bränna vid :) Alltså rör, rör, rör!
När såsen tjocknat rör du ner 50 g smör (jag tar oftast margarin som jag har hemma).
Nu ska den kylas. jag brukar ställa grytan i kallt vatten i diskhon.
När den är kall (eller när ditt tålamod är slut) vänder du ner 1,5 dl vispgrädde som ska vara ordentligt fluffig.
 
 
Tillsammans med vinbär är den ljuvlig.
 
 
 
 
 
Ha en fin dag!
 
 
Kram
Malin

Kommentarer
Postat av: Malin

Men åååh vad gott det ser ut!!

2013-07-26 @ 20:18:31
URL: http://pastill.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0