Chokladbriscotti

 
 
 
 
 
 
En regnig sommardag finns det nog inget som passar så bra som att baka.
Igår blev det Chokladbriscotti. Eller hårda mandelskorpor med choklad :)
 
 
 
 
Mitt recept (ursprungligen från Leila, med lite ändringar) ser ut så här: 
Hacka 100 g mörk choklad och 125 g mandel (rostad 5 min i ugn innan).
Blanda 4 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk bakpulver, 2 dl socker och ett kryddmått salt.
Rör ihop allt med två ägg.
Dela degen och forma två rullar, som du gräddar i ca 20 minuter i 200°C.
Skär i sneda skivor och torka på en plåt i ca 30 minuter i 120°C.
 
 
 
 
 
 
När skorporna var färdiga klarnade det upp och vi fick en fantastisk kväll på altanen med vännerna, som kom med en gryta kräftsoppa. Jag hade gjort en paj och bakat lite bröd.
Så härligt med sommarkvällar och fina vänner!
 
Idag sitter jag och lurar på om det ska bli en tur till havet till innan skolan drar igång om drygt en vecka.
 
 
Kram
Malin 

Kommentarer
Postat av: Helén i Vilrummet

Lät jättegott och inte alls svårt att göra. Det kopieras :-)

Klart du ska dra till havet. Njut så mycket du bara kan nu, medan lov är.

Kram Helén

2013-07-31 @ 14:09:22
URL: http://vilrummet.blogspot.se
Postat av: Anna

Vad vackra! Säkert goda också:)!

2013-07-31 @ 19:52:19
Postat av: Villa Freja

Det ser jättegott ut. Vilka fina bilder du tar. Kram.

2013-08-01 @ 19:37:38
URL: http://villa-freja.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0