Fest!

Ja, då har jag haft min fest!!!
Att vädret blev så fint känns som en gåva. Tänk att man kunde ha bara klänning långt in på natten! Tack alla ni underbara som kom och gjorde festen så härlig!
Då är det bara att invänta 40-årsdagen då! 40-årskrisen tror jag att jag hoppar. Livet är bara gott just nu! :)

Bästa Pizzan

 
 
Om ni inte vet vad ni ska äta ikväll, kan jag bara rekomendera världens bästa pizza!
Vi fick grundreseptet av vänner för flera år sedan och vi tröttnar aldrig.

 

 
 
 
 
 
Det här är världens bästa pizza:
 
Deg:
1/2 liter vatten (ljummet)
1 paket jäst
salt
1 dl olja
mjöl
 
Tomatröra:
2 dl passerade tomater
1 dl tomatpuré
pressad vitlök
2 msk pizzakrydda
1 tsk socker
 
Grädda 10 minuter i drygt 200°C varm ugn.
 
Oftast har vi klippt bacon på med kanske soltorkade tomater, rödlök, paprika... eller ananas...eller
Idag blev det salami, mozzarella, tomater, oliver, basilika. Oj, vad gott det var!!!
 
Lycka till!

Fransk chokladtårta

Provar Leilas Franska chokladtårta.
recept
Vispa 5 ägg, 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och en nypa salt riktigt fluffigt.
Smält 150 g margarin och 250 g mörk blockchoklad.
Detta och två dl vetemjöl blandas försiktigt ner i äggvispet.
Kakan gräddas i 175 grader varm ugn i ca 25 minuter.
den ska ha stelnat till men fortfarande vara mjuk i mitten.
Den underbart krämiga chokladtårtan serveras med vaniljglass eller vispad grädde.

Äntligen!

Så, nu har jag äntligen gjort mina egna vimplar och en pompom!
Det kommer bli kanonfint!!! :)

pompoms

Visst är de underbara!?!
Kanske jag kan förlänga sommeren om jag gör pompoms och vimplar!
De är finns på http://mokkasin.blogspot.com/2011/07/lata-dagar.html
beskrivning
0909_1

Favoritkofta!

Så mysig!!!!
Nu har jag hittat den, höstens favoritkofta.
Den kommer från FREE QUENT.

http://www.brandsofscandinavia.com/index/AU11.html#27

Burkar

Jag beställde tapetprover från måleributiken.
Man kan beställa två prover gratis och övriga kostar 20 kronor.
proverna är en meter långa.
Jag beställde dem till att göra vimplar av, men det blev lite bitar över...

Biscotti

Dags att prova att baka Biscotti!
Jag började med att riva skalet på en apelsin.
Blanda hackad mandel och choklad, apelsinskal, mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt.
I med ägg.
Rör ihop till en deg.
Degen rullas ut till två längder.
Grädda längderna ca 20 minuter i 175 grader varm ugn.
Sedan skär man längderna på snedden i tjocka skivor.
Nu kan jag gå ut och lukta lite på rosorna
under tiden de torkar på svag värme i ugnen :)
Klart! De blev fantastiskt goda!!!
Så här gjorde jag:
100 g sötmandel
125 g blockchoklad
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin
1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg

Till Leilas recept:
http://www.recept.nu/1.18099/leila_lindholm/kakor_tartor/mjol/biscotti_di_prato


sovrummet

När jag städade sovrummet här om dagen tog jag lite bilder...
Tycker väldigt mycket om vårt sovrum som vi renoverade för några år sedan.
Vi byggde då in sängen i en snedgarderob som fanns bakom rummet.
Jag älskar förresten den här gardinen.

sommarsummering <3

Så nu börjar verkligheten igen...
Har gjort en liten summering av min ljuvliga sommar! :)

skogen

Sensommar, härliga sensommar.
Glittrande härliga sensommar.
Luften är hög och klar.
Vilken härlig dag det har varit idag!
Lingonbladen blänker i solen.
Gräset vajar i den friska vinden.
Det är så vackert i skogen med vitmossan, lingonen och ljungen.
Nyklippt hund är också härligt!!! :)
En skön tur i skogen helt enkelt.

Lavendelcrème

Igår provade jag Leilas lavendelcrème (den hon gjorde till sin picknick i Leila bakar i Frankrike del 7).
Leila sa att den var busenkel att göra, och det var faktiskt inte svårt. Men det tar ju lite tid.
Man börjar med att koka upp mjölk med några lavendelblommor.
Jag hittade precis tre blommor, resten hade vissnat.
Sedan vispar man ägg, socker och maizena.
Äggblandningen och mjölken (utan blommorna) blandas sedan och kokas upp så den tjocknar.
När crèmen kallnat rör man ner lite vispad grädde.
Vi behövde provsmaka MÅNGA gånger!!! :)
Såsen serveras enligt leila till persikor och hallon.
Det blev verkligen fantastiskt gott!

Ingredienser

 

1 kg persikor, mogna
2 askar färska hallon
Lavendelcrème
5 dl mjölk
2-3 st färska lavendelblommor (klippes precis under blomman)
1.5 dl strösocker
5 st äggulor, ekologiska
0.75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
1.5 dl vispgrädde

 



Livet är härligt!!!

Tänk att ha det så bra!!! :)

Muffinsljus

I går kväll tyckte jag det var så mörkt och grått.
Jag prövade att göra ljusstakar av muffinsformar.
Lite mysigt blev det allt!
Jag ställde formarna i gamla muffinsformar som inte vecklar ut sig.
Jag blandade gips och hällde i formarna.
Sedan tryckte jag ner ett värmeljus.
Mysigt och somrigt!

Vimplar

Åh vad det är fint med vimplar!!!
Jag hittade en sida med beskrivning här.
Nu gäller det bara att hitta fina tyger och sätta igång!
Eller så blir det bara ett tankeprojekt....
http://www.styleroom.se/album/12234

Nevada

Min Nevada är ganska kräsen.
Behöver pysslas om endel och trivs inte jättebra i växtson 5, som det är hos mej.
Men när hon behagar blomma gör hon det med stolthet!
Här är knopp och blomma för några dagar sedan.
Visst är hon vacker!!!

Kladdkaksmuffins

Kan inte låta bli att baka efter att ha tittat på Leila bakar i Frankrike.
Idag ville jag prova min nya muffinsform.
Valet föll på kladdkaksmuffins.
Efter att jag vispat ihop alla ingredienser (jag gör aldrig sådär noga som det står i recepten och det blir oftast gott ändå! :) Stoppade jag in dem i 175 grader varm ugn idrygt 12 minuter.
Visst ser de härliga ut!!!
Under tiden de var i ugnen plockade jag lite luktärt till bordet. De första hade slagit ut idag! Hannes och jag har drivit upp dem från frön.
Det blev fantastiskt gott och vi fick faktiskt oväntat besök ;)
Här kommer receptet på leilas fantastiska kladdkaksmuffins:
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Vispgrädde och färska bär till servering

http://www.recept.nu/1.149534/leila_lindholm/kaka/agg_mejeri/leilas_goda_kladdkaksmuffins

Underbara Ugglarp

Havet vid Ugglarp är en av de vackraste platser jag vet!
Jag är så glad att vi fick en så härlig vecka där.
Hade inte vågat hoppas och så blev det en så fantastisk vecka!!!
Morgonen är nog bäst!
Stilla och sagolikt vackert.
Caspian och jag gillar att jogga utmed havet.
Efter en härlig dag med massor av sol, bad och Siaglass är det härligt att sitta på klippan och se solen gå ner över havet.

RSS 2.0